ZDA

Novosti

Hrvatska komora arhitekata Aco Feal Roefix Caparol Ivano bazeni Webgradnja gradimozadar

Design Against the Elements

date

Na zamolbu the United Architects of the Philippines (UAP) pozivamo Vas da se uključite u globalno natjecanje Design Against the Elements (DAtE) organizirano u suradnji UAP-a s gradom Taguig-om, My Shelter Foundation i Climate Change Commission of the Philippines.

Ovo je natjecanje UAP-ov doprinos globalnoj viziji koja konstruktivno promišlja prijetnje životima, posjedima i obitavalištima zajednica izazvane ozbiljnim klimatskim promjenama (poput pustošenja tropske oluje Ondoy (Ketsana) iz 2009. godine).

Natjecanjem se nastoji pomoći izgradnji urbane zajednice otporne na klimatske promjene kroz podršku stanovnicima u prevladavanju njihovog trenutnog položaja (žrtve katastrofe ili onih koji su ju preživjeli) kako bi zajedno s lokalnim i međunarodnim partnerima postali njeni ko-graditelji. Natjecanje Design Against the Elements je otvoreno 5. ožujka 2010.

Rok za prijave je 24. rujna 2010.

Pobjednički radovi u dvije kategorije (profesionalni sektor, studenti i apsolventi arhitekture) osvojit će ukupno 32,500.00 $.
Za više detalja, posjetite www.designagainsttheelements.org
Ceremonija proglašenja pobjednika održat će se u Manili, a pobjednički radovi bit će biti izloženi tijekom završne svečanosti na prestižnoj svjetskoj konferenciji World Conference of the Parties (COP) 2011. godine u Meksiku uz potporu UNFCCC-a (United Nations Framework Convention on Climate Change).