ZDA

Novosti

Hrvatska komora arhitekata Aco Feal Roefix Caparol Ivano bazeni Webgradnja gradimozadar

DGNB EDUCATION 2015 - INTERNATIONAL DGNB CONSULTANT

27.08.2015
dgnb

Poštovani,

Ponukani činjenicom da će nacionalni Savjeti za zelenu gradnju diljem svijeta (ukupno 105 nacionalnih organizacija) provoditi brojne marketinške, obrazovne i image programe radi promicanja zelene gradnje kao jedine alternative konvencionalnoj gradnji, Hrvatski savjet za zelenu gradnju je zajedno s višegodišnjim partnerom, Hrvatskom komorom arhitekata, odlučio stručnjacima iz Hrvatske ponuditi dvije edukacije putem koje će dionici građevinskog sektora u Hrvatskoj steći međunarodnu ekspertizu i postati LEED v4 Green Associate (2 dana) ili DGNB Consultant (3 dana). Oba programa uključuju i pripremu za on line ispite. Edukacije koje će se održavati tijekom čitavog tjedna 21. – 25. rujna u Zagrebu, u Oris kući arhitekture te ćemo tom prilikom ugostiti svjetski poznate predavače za predmetna područja koji dolaze iz tvrtke Triple Green Building Group te iz Njemačke, s DGNB akademije.
ŽELITE LI POSTATI DGNB MEĐUNARODNI KONZULTANT?  


Budite korak ispred i osigurajte svoje mjesto u zelenim investicijskim projektima. Educirajte se i postanite međunarodni DGNB konzultant te sudjelujte u razvoju zelenih projekata diljem svijeta.

Proslavimo zajedno Svjetski tjedan zelene gradnje 2015!


Hrvatski savjet za zelenu gradnju u suradnji s Hrvatskom komorom arhitekata i DGNB-om organizira trodnevnu DGNB eduakciju za DGNB MEĐUNARODNOG KONZULTANTA u Oris kući arhitekture u periodu od 23. do 25. rujna 2015. u sklopu Svjetskog tjedna zelene gradnje.


Zelena gradnja nema alternative; stoga je diljem svijeta do sada certificirano više od 1,5 mlrd m2 prostorne površine građevina svih vrsta – javne ili komercijalne namjene, višestambenih objekata i obiteljskih kuća, poslovnih tornjeva, ali i čitavih urbanih regija. Doznajte više na sljedećem linku. U Hrvatskoj se sve više investitora okreće prema zelenoj gradnji, te rastu i potrebe za domaćim konzultantima za certificiranje prema međunarodnim standardima zelene gradnje, pri čemu je među najpoznatijima upravo DGNB


Osigurajte svoje mjesto u zelenim investicijskim projektima, educirajte se i postanite međunarodni konzultant za DGNB te sudjelujte u projektima diljem svijeta, proslavimo zajedno Svjetski tjedan zelene gradnje 2015!


DGNB sustav certificiranja jedan je od vodećih instrumenta za planiranje, gradnju i procjenu održivih zgrada u svijetu. Sustav se kontinuirano razvija na međunarodnom planu u cilju podupiranja i promicanja održive gradnje u što više zemalja.  Zahvaljujući fleksibilnosti njegove modularne strukture, DGNB sustav uravnotežuje lokalno specifične odgovore i globalno usporedive performanse. Kao sustav druge generacije, utemeljen na stručnom znanju „made in Germany“, DGNB promiče individualne pristupe održivosti. Prednosti DGNB sustava su: ocjenjivanje cjelokupnog učinka građevine; promišljanje životnog ciklusa kroz dizajn, izgradnju i upravljanje; poticanje globalnog plana održivosti; poticanje inovacije i kreativnosti; odražavanje, uzimanje u obzir o lokalnim uvjetima i zahtjevima; kreiranje transparentnih procesa i ciljeva; generiranje vrijednosti – upravljanje rizicima i povećanje kvalitete života.


ZAŠTO POSTATI DGNB MEĐUNARODNI KONZULTANT?


Edukacija uključuje niz metoda, kao što su radionice, rad u timskim skupinama i building safari. Sve će to sudionicima  omogućiti stjecanje sveobuhvatnog znanja o metodologiji procjene, kao i individualnih kriterija za dodjelu DGNB certifikata. Nosioci edukacije su DGNB treneri, a sama edukacija nudi iznimnu mogućnost diskusije i istraživanja tema koje se odnose na DGNB i trenutačne pristupe održivoj gradnji.


! Uvjeti za prijavu ! :


  • • Završen akademski studij arhitekture, građevinarstva ili građevini srodnih inženjerskih zanimanja, građevinske fizike, prirodnih znanosti ili ekonomije i
  • • 2 godine relevantnog profesionalnog iskustva nakon završetka postdiplomskog studija ili
  • • 3 godine relevantnog profesionalnog iskustva nakon završetka preddiplomskog studija ili
  • • Obrazovanje iz područja nekretninskogili građevinskog sektora uz 5 godina relevantnog profesionalnog iskustva
  • • Znanje engleskog jezika

KAKO SE PRIJAVITI?


Ispunite svoju PRIJAVNICU 


Molimo vas da svoju ispunjenu prijavnicu pošaljete na
masa.starcevic-zalepugin@gbccroatia.org. Na osnovu ispunjene prijavnice, e-mailom ćete dobiti ponudu po kojoj izvršite uplatu,  nakon čega ćemo vam izdati račun.


*Cijena ispita uključena je u cijenu edukacije.


PROGRAM EDUKACIJE potražite ovdje. 


DGNB edukacija boduje se s 24 SSU boda.