ZDA

Novosti

Hrvatska komora arhitekata Aco Feal Roefix Caparol Ivano bazeni Webgradnja gradimozadar

Prijavite se za II. Think Space Nekonferenciju - PAST FORWARD!

23.01.2013
past forward

Rane kotizacije do 22. siječnja 2013.!

Poštovani, pozivamo Vas da nam se pridružite na II. Think Space Nekonferenciji koja će se i ovaj put održati u Laubi - kući za ljude i umjetnost, Zagreb, od 22. -24. veljače 2013.

Dozvolite da Vam još jednom predstavimo Misli prostor/Think Space program 2012./2013.

Misli prostor/Think Space 2012 - PAST FORWARD ciklus koji je predložio gost kustos Adrian Lahoud, nastojao se osvrnuti na recentnu arhitektonsku povijest kroz rekonstruiranje tri natječaja koja su radikalno transformirala arhitektonsku disciplinu: The Peak (Hong Kong, 1982), Yokohama Port Terminal (Yokohama, Japan, 1995) i Blur paviljon (Yverdon-les-bains, Švicarska, 2002). Arhitekti koji su pobijedili u originalnim natječajima – Zaha Hadid i Patrik Schumacher, Alejandro Zaera-Polo, Charles Renfro i Ricardo Scofidio – žirirali su radove prijavljene na natječaj Think Space 2012 – PAST FORWARD. Na natječaju je sudjelovalo 117 autora iz 21 zemlje svijeta. Nagrađene radove možete pogledati ovdje!

Nekonferencija Past Forward koja će se održati od 22.-24. veljače 2013. u inspirativnom prostoru Laube – kuće za ljude i umjetnost završno je okupljanje sudionika programa, s ceremonijom dodijele nagrada pobjednicima tri međunarodna natječaja iz godišnjeg ciklusa programa, izložbom pristiglih natječajnih radova kao i predstavljanjem odabranih radova natječaja za pismene radove. Tema arhitekonskih natječaja biti će posebno propitivana na ovom skupu, od načina na koji su se promijenili u zadnjih trideset godina preko posebno interesantnih rezultata i projekata posebno važnih međunarodnih natječaja i okolnosti koje su do njih doveli do politika koje stoje u njihovoj pozadini. Skup je sastavljen od serije interaktivnih radionica, kojima program nije do kraja definiran, već se kroz djelovanje sudionika kreira na licu mjesta. Na završnom skupu očekujemo 300 međunarodnih i domaćih sudionika; arhitekata, studenata arhitekture, stručnjaka i studenata dizajna, krajobrazne arhitekture, humanističkih znanosti i umjetnosti.

U sklopu ciklusa organiziran je i natječaj za pismene radove programa Think Space/Past Forward, koji je posvećen pisanju kritičkih tekstova o arhitekturi, te izložba nagrađenih radova PAST FORWARD u galeriji Storefront for Art & Architecture u New Yorku. Projekt izložbe izabran je za financijsku potporu u 2012. godini od strane zaklade Graham Foundation iz Chicaga, među grupom svjetski impresivnih projekta. Na taj način DAZ sa svojim programom Think Space, ima iznimnu čast nastaviti 50-godišnju tradiciju Graham Foundation podrške rada i produkcije utjecajnih ličnosti i institucija, i značajno doprinijeti u promišljanju arhitektonske discipline. Izložba se otvara 22.1.2013., a ostaje otvorena do 15.2.2013., kada se seli u Zagreb, gdje će i biti predstavljena na Nekonferenciji.

I. Think Space Nekonferencija 2011. - pogledajte kako je to izgledalo na prošloj Nekonferenciji.

Kako bi nam se pridružili u veljači molimo vas da slijedite prijavu za Nekonferenciju.

Za članove DAZ-a pripremili smo posebnu pogodnost, kotizacije za II. Think Space Nekonferenciju u iznosu od 250,00kn. Ovu pogodnost mogu koristiti svi članovi koji su uplatili članarinu za 2013. godinu.

Think Space CouchSurfing program!
Kao i za prošlu Nekonferenciju, međunarodnim sudionicima ponudili smo Couchsurfing program u suradnji s članovima DAZ-a. Na taj način omogućili smo im niže troškove sudjelovanja kao i jedinstveno kulturološko iskustvo boravka u hrvatskim domovima a hrvatskim sudionicima povoljnije kotizacije za Nekonferenciju.
S obzirom da velik broj sudionika Nekonferencije dolazi iz inozemstva, za njih pripremamo mogućnost organiziranog smještaja. Studenti, mladi arhitekti i ostali uključeni u projekt primit će druge sudionike Nekonferencije u svoj topli dom, družit se sa stranim kolegama tri dana i sudjelovati na Nekonferenciji. Domaćini time stječu pravo na registraciju po povoljnijoj cijeni koja će tada iznositi 250kn (35 €).

Kao i u pravom CouchSurfingu, obje strane profitiraju, zabavnije je od odsjedanja u hotelu, a i kulturološki zanimljivije. Pozivamo Vas da nam se pridružite u Think Space Couchsurfing programu. Ako želite ponuditi smještaj i ostvariti pravo na povoljniju kotizaciju ili ako niste iz Zagreba, a sudionik ste Nekonferencije i treba vam smještaj javite se na e-mail: matea.gaspar@think-space.org i zajedno s nama gradite ThinkSpace zajednicu.

Više informacija o programu Think Space!