ZDA

Novosti

Hrvatska komora arhitekata Aco Feal Roefix Caparol Ivano bazeni Webgradnja gradimozadar

Predavanje Léopolda Lamberta u sklopu europske platforme Future Architecture u Orisu

25.02.2016
Predavanje Léopolda LambertaU subotu, 27. veljače 2016. u 19:00 sati u Oris Kući arhitekture (Kralja Držislava 3) Léopold Lambert, francuski arhitekt i glavni urednik časopisa The Funambulist, održat će predavanje naslova Weaponized Architecture.

Učeći iz primjera prostornog nasilja primitivnih skloništa, predavanje će se osvrnuti na nekoliko primjera istraživanja različitih političkih sustava (vojna i civilna okupacija Palestine, izgradnja novog militantnog glavnog grada Egipta, društvena i rasna segregacija utjelovljena u pariškim predgrađima i takozvani humanitarni kampovi sagrađeni za izbjeglice i migrante iz Calaisa) te arhitekture kao oružja u kontekstu borbe protiv dominantnih političkih oblika.

Subotnje predavanje prvo je u nizu od šest predavanja u Oris Kući arhitekture u sklopu projekta Future Architecture Platform. Riječ je o europskoj platformi koja uključuje 14 organizacija iz 13 zemalja predvođenih Muzejom za arhitekturu i dizajn u Ljubljani. U potrazi za individualcima i kolektivima s vizijom promišljanja budućnosti arhitekture u Europi, upućen je poziv za ideje na koji je pristiglo gotovo 300 projekata vezanih ne samo za arhitekturu već i urbanizam, krajobraznu arhitekturu, dizajn, film i umjetnost. Određeni projekti odabrani su za sudjelovanje u programu izložbi, konferencija, predavanja i radionica koje će se održavati kroz 2016. godinu diljem Europe, pa tako i u Zagrebu - u Oris Kući arhitekture.

Ulaz na predavanje je slobodan.

RADNO VRIJEME ORIS KUĆE ARHITEKTURE
Izložbeni prostor: 09h - 21h (pon-sub)

Prilog:* Leopold Lambert - predavanje