ZDA

Novosti

Hrvatska komora arhitekata Aco Feal Roefix Caparol Ivano bazeni Webgradnja gradimozadar

"Protest" ZDA na činjenicu da ZDA nije bila uključena povodom izložbe Nagradjena hrvatska arhitektura 1990 - 2009.

'Protest' ZDA na činjenicu da ZDA nije bila uključena povodom izložbe 1990 - 2009. pod pokroviteljstvom krovne organizacije UHAe upriličene prigodom otvaranja izložbenog prostora Narodnog muzeja, te odgovor predsjednika UHAe Hrvoja Hrabaka.

Prenosimo korespondenciju predsjednika ZDA i odgovor predsjednika UHA-e:


From: ZDA Drustvo arhitekata Zadra
To: predsjednik@uha.hr; Hrabak Hrvoje; Daliborka Pasic
Cc: Bacic Aljosa; Bukulin Marin; Cobrnic Renata; Miocic - Stosic Vedran
Subject: Re: obavijest

Poštovani,

neugodno smo iznenadjeni činjenicom da je Društvo arhitekata Zadra potpuno zaobidjeno prilikom organizacije izložbe arhitektonskih ostvarenja 1990 - 2009. u Zadru koja se otvara večeras u prostorijama Narodnog muzeja Zadar.

Neprihvatljivo je da ZDA dobije poziv na otvorenje izložbe od UHAe preko elektroničke pošte (a od autora izložbe telefonom), a da nitko, pa ni UHA, ne smatra potrebnim prethodno uključiti regionalno društvo. Jedna od uloga krovne udruge je promovirati i štiti interese svojih regionalnih društava, što je bilo i obećanje novog vodstva UHAe prilikom izbora. Ovom prilikom to se nije dogodilo. Želimo tumačiti ovakvo zanemarivanje ZDA u prvom redu nespretnošću i nekoordiniranošću, a ne pokazateljem stvarnog odnosa prema regionalnim društvima.

ZDA nastoji afirmirati rad svih svojih članova i struke i opravdati svoje postojanje nakon reaktiviranja Društva pred četiri godine. U tome postižemo konkretne uspjehe.

U okviru ograničenih lokalnih mogućnosti tražimo i očekujemo u budućnosti punu podršku UHAe.

S poštovanjem,

D.A. Franceschi, dipl.ing.arh.
Predsjednik ZDA


From: Hrvoje Hrabak
Date: 2011/5/17
Subject: RE: obavijest
To: ZDA Drustvo arhitekata Zadra , Hrabak Hrvoje , Daliborka Pasic, vanja ilic
Cc: Bacic Aljosa, Bukulin Marin, Cobrnic Renata, Miocic - Stosic Vedran

Poštovani kolega Franceschi,

Potpuno se slažem s Vašom ocjenom o neprihvatljivosti činjenice neuključenja ZDA u ovu organizaciju. Žalim što nisam posvetio provjeri ovog pitanja, očito potrebnu, osobnu pažnju. Naravno da u ovome nema namjere umanjivanja značaja ZDA, no to nikako nije isprika za takvu grešku u našoj komunikaciji. Primite moju ispriku i obećenje da ćemo iz ove situacije izvući potrebne zaključke kako bismo se ponašali u skladu sa zadacima i obvezama UHA u odnosu na regionalna društva.

Srdačan pozdrav,
Hrvoje Hrabak