ZDA

Novosti

Hrvatska komora arhitekata Aco Feal Roefix Caparol Ivano bazeni Webgradnja gradimozadar

22. Slavonski Biennale

slavonski biennale

Primaju se prijave za 22. Slavonski Biennale u Osijeku. Izložba Slavonski Biennale tradicionalna je likovna manifestacija koju organizira Galerija likovnih umjetnosti u Osijeku.

Prvi biennale održan je 1968. godine, te je najveća i jedina žirirana izložba u regiji. Značajna je po svom sadržaju, ali prvenstveno je značajna za regiju – jedina je izložba koja tu vrstu sadržaja postavlja i predstavlja u regiji i njenom glavnom Gradu. Njen naslov podvlači ideju regionalne smotre i ona je temeljena kao takva – nekada se zvala Biennale Slavonaca, ali je taj naziv prekoncipiran u Slavonski biennale, čime je proširen okvir.

Od 11. biennala izmjenjuju se tematske cijeline arhitektura i urbanizam te primjenjena umjetnost i dizajn, uz onaj glavni likovni dio. Od 15. Biennala uključena je multimedija, te svi oblici umjetničkog stvaranja koje pripada krugu likovne umjetnosti.

Po pravilniku biennala dodjeljuju se nagrade: Grand Prix, tri jednako vrijedne nagrade EX Aequo i Priznanje.

Obavještavamo da je na temelju odluke Organizacijskog odbora izložbe 22. Slavonski biennale objavljen natječaj za sudjelovanje na izložbi 22. Slavonski biennale.

Na izložbi 22. Slavonski biennale su zastupljene sljedeće likovne discipline: slikarstvo, kiparstvo, multimedija, grafika, video, urbanizam i arhitektura (situacija, prijedlog).

Pravo sudjelovanja imaju likovni stvaratelji koji žive i rade u Slavoniji ili su životom i djelom vezani za Slavoniju. Primaju se djela (1-3) nastala tijekom protekle dvije godine odnosno četiri godine za urbanizam i arhitekturu (1-3 za projekt, 1-3 za realizaciju) na adresu: Galerija likovnih umjetnosti, Osijek Europska avenija 9, 31 000 Osijek, (za Slavonski biennale).

Rok prijam radova je od objave natječaja do 4. listopada 2010. godine. Tekst natječaja te prijavnica dostupni su na web stranici Galerije na www.gluo.hr.

Vijest: www.culturenet.hr