Čast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas na božićni domjenak u organizaciji Društva arhitekata Zadra i uz podršku Hrvatske komore arhitekata – područni odbor Zadar.

Uz ugodno druženje otvoriti ćemo izložbu „Kuća pored mora“ hrvatskog i belgijskog arhitekta Ivana Prtenjaka, dobitnika Nagrade Viktor Kovačić za životno djelo Udruženja hrvatskih arhitekata za 2021. godinu, a koja predstavlja izuzetno ostvarenje moderne arhitekture.

Izložba je bila postavljena povodom međunarodne inicijative projekta Motel Trogir / Mediteranske mreže modernizma za proglašenje „Kuće pokraj mora“ zaštićenim kulturnim dobrom Republike Tunis.

Kuća je bila nominirana za Nagradu Aga Khan za arhitekturu 1995. godine i to više od dva desetljeća od kad je izgrađena, što potvrđuje njenu vrijednost i važnost, kako za tunisku i afričku, tako i hrvatsku i europsku kulturnu baštinu.

Domjenak će se održati u prostorijama Društva arhitekata Zadra, na adresi Kraljskog Dalmatina 2 , 1. kat, u utorak, 21. prosinca 2021. s početkom u 18:00 sati. 

Radujemo se vašem dolasku!

Svi posjetitelji moraju imati Covid potvrdu, negativan PCR ili BAT test, potvrda o preboljenju ili cijepljenu od liječnika, a obavezno je nošenje maski bez obzira na potvrde.