Poziv na Oktobarha – festival iz Novog Sada koji se bavi promocijom arhitekture, dizajna i umetnosti.

Festival Oktobarh omogućuje  velikom broju studenata arhitekture, mladih profesionalaca, dizajnera, umetnika i svih onih koji prate oblasti koje promovišemo da predstave svoj rad, da se upoznaju sa novim trendovima i idejama, prošire profesionalne veze i svoje vidike na polju arhitekture.

Oktobarhska konferencija održaće se ovog vikenda (27. i 28.10.) u amfiteatru zgrade Rektorata Univerziteta u Novom Sadu, a posetioci će imati prilike da se upoznaju sa kako domaćim tako i arhitektonskim biroima iz celog sveta. Ulaz je slobodan.

Program Oktobarhske konferencije:

Subota, 27 / 10 / 2018

14:00 – Paradigma Ariadné (Budimpešta)
16:00 – RE:EASA + Tristotrojka (Zagreb, Rijeka, Sarajevo, Novi Sad)
18:00 – Normal Architecture Office (Njujork)

Nedelja, 28 / 10 / 2018

16:00 – OUVI (Tokio)
18:00 – Remorker Architects (Beograd)

Nakon konferencije, 28.10. sa početkom u 21h u Domu B-612 (Miletićeva 40, Novi Sad) biće otvorena izložba projekata nastalih na arhitektonskoj radionici Hibrid(ge) koja je realizovana u okviru prve nedelje trajanja ovogodišnjeg Oktobarh-a. Tema radionice bila je istraživanje i dizajniranje hibridne mostovske strukture, takozvani “živi most” koji osim funkcije prelaska vodene površine uključuje i različite sadržaje, a na lokaciji nekadašnjeg mosta Franca Jozefa, čiji temelji i dalje stoje u Dunavu.
Radionicu su vodili: Dragan Petrović mast.inž.arh, Violeta Stefanović mast.inž.arh i Tamara Stričević dipl.inž.arh, a učesnici su bili studenti svih godina osnovnih studija arhitekture (21 student).

Propratni grafički materijal, tekstualni opis, kao i fotografije sa dosadašnjih događaja ovogodišnjeg festivala možete naći na sledećem linku.