Poštovani provoditelji natječaja,

Dani arhitekata 4.0, koji su se trebali krajem ovog tjedna, od 12.-14. ožujka, održati u Šibeniku i okupiti više od 700 sudionika, odgađaju se zbog opasnosti od koronavirusa.

Hrvatska komora arhitekata, koja je organizator ovog najvećeg stručnog skupa arhitekata u Hrvatskoj, već je nekoliko dana u svakodnevnoj koordinaciji sa Stožerom civilne zaštite Šibensko-kninske županije i sve do danas popodne imali smo „zeleno svjetlo“ za održavanje Dana.

Danas poslijepodne je Županijski stožer donio odluku o otkazivanju svih događanja na otvorenom i zatvorenom prostoru (sibensko-kninska-zupanija.hr/arhiva-novosti/odluka-stoera-civilne-zatite-ibensko-kninske-upanije/2749.html. ) na prostoru Šibensko-kninske županije, bez obzira na broj sudionika.

Svjesna važnosti suzbijanja nadolazeće zaraze koronavirusom u Hrvatskoj i opasnosti od njezinog širenja, HKA je, odgovorno podržavajući svaku aktivnost za zaustavljanje širenja zaraze, odmah donijela odluku o odgađanju Dana arhitekata.

O novom datumu održavanja Dana arhitekata, a tako i novoj koordinaciji provoditelja, kao i o svim ostalim detaljima, HKA će sve sudionike obavijestiti u sljedećim danima.

Komora arhitekata zahvaljuje svima na razumijevanju zbog ovih neplaniranih, kriznih okolnosti i moli sudionike Dana i članove za strpljenje. Sve potrebne informacije i upute dostaviti ćemo Vam naknadno.