vir
Zgrada nove mrtvačnice na groblju Vir na otoku Viru, autorski rad zadarskog arhitekta i člana ZDA Bogdana Marova, iz projektnog studija Rene, nominirana je za ECOLA Award 2015 – međunarodnu nagradu za arhitekturu koju dodjeljuje ECOLA – European Conference of Leading Architects (Konferencija vodećih europskih arhitekata) sa sjedištem u Hamburgu. Čestitamo.

Nagrada se dodjeljuje u dvije kategorije, zaštita povijesnih građevina i nove zgrade, a žiri sastavljen od 19 arhitekata i arhitektonskih ureda iz različitih zemalja ove je godine nomirnirao 150 radova iz 13 zemalja.

Osim toga, mtvačnica će u lipnju ove godine biti predstavljena u Galeriji Architektur im Ringturm u Beču u sklopu izložbe o arhitekturi na hrvatskim otocima od antike do danas. Otvorenje se predviđa početkom lipnja, a izložbu uređuju Marjan Bradanović i Luka Skansi s Filozofskog Fakulteta u Rijeci.

Mrtvačnica je prošle je godine bila nominirana za najprestižniju domaću nagradu “Viktor Kovačić” koju dodjeljuje Udruga hrvatskih arhitekata.