Tradicionalni božićni domjenak Društva arhitekata Zadra i Hrvatske komore arhitekata područni odbor Zadar ove godine je održan u prekrasnom prostoru Multimedijalne dvorane Kneževe palače u Zadru. Uz bogati domjenak organizirana je i izložba, kao i predstavljanje publikacije – Javni prostori grada – tradicija i suvremene potrebe.

Izložba i publikacija nastale su tijekom interdisciplinarne arhitektonsko – urbanističke radionice Zadar 2020., pod vodstvom prof. Tihomira Jukića s Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu . Na radionici surađuju Arhitektonski fakultet Zagreb, Odjel za dizajn sa prof Feđom Vukićem, Odjel za turizam i komunikacijske znanosti Zadarskog sveučilišta sa prof Boženom Krce Miočić i Društvo arhitekata Zadra. To je zapravo tzv ljetna škola arhitekture koja je utkana u četverogodišni projekt.

Teme su Grad i zaleđe – inovativni turizam i mogućnost da se zaleđe nađe u turističkoj ponudi zajedno sa gradom Zadrom. Potom, Javni prostori grada, tradicija i suvremene potrebe. Ovdje se radi se o sedam bitnih prostora u gradu Zadru. Iduće godine ljetna radionica imat će temu – grad i otoci, a u posljednjoj godini, 2019-toj bit će posvećena gradskim koridorima, odnosno ulaznim prostorima u grad. Naposljetku je planirana velika međunarodna konferencija na temu inovativnog turizma i grada Zadra.

Božićni domjenak je prošao u ugodnom druženju članova, kolega, prijatelja, poslovnih partnera i medija, a svojim prisustvom su ovo događanje uveličali i predstavnici Grada i Županije.

Program je popraćen prekrasnom izvedbom mladoga gitariste, učenika glazbene škole Blagoje Bersa.

Još jednom se zahvaljujemo svima koji su nas podržali, a mi ćemo se potruditi da se ova lijepa tradicija nastavi.