Ovogodišnji natječaj bit će otvoren do 5. travnja, nakon čega će Odbor nagrade u lipnju dodijeliti priznanja najboljim prijavljenim radovima.

Nagrade se dodjeljuju u četiri glavne kategorije: Stambene građevineJavne i poslovne građevineInfrastrukturne građevine i Zajednički prostori. Osim toga dodjeljuju se i četiri posebna priznanja za Održivu gradnjuInovacije u graditeljstvuUniverzalnu pristupačnost i Društvenu vrijednost.

Članovi Odbora nagrade su uvaženi stručnjaci koji će svojim znanjem i iskustvom, a na temelju zadanih kriterija ocjenjivati prijavljene projekte. Hrvatski Odbor nagrade čine m.scPetra Škevin, d.i.a., predsjednica Upravnog odbora Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju, mr.scAlen Harapin, dipl.ing.građ., redoviti profesor na Fakultetu građevinarstva arhitekture i geodezije u Splitu i Dragan Žuvela, d.i.a., predsjednik Društva arhitekata Splita.

I ovogodišnju Graditeljsku nagradu CEMEX prati slogan “Ideje koje grade život”. Natjecanje nastoji potaknuti kreativnost i razvoj bolje prakse gradnje te ističe inovacije koje će postati novi standardi izgradnje u budućnosti.

Pobjednički projekti predstavljat će uspjehe hrvatske arhitekture i graditeljstva na priznatom međunarodnom natječaju, globalnoj CEMEX Building Award koja će se u studenom održati u Meksiku.

Osim na području Republike Hrvatske, natječaj se već deveti put provodi i u Bosni i Hercegovini.

Detalje o natječaju i uvjetima sudjelovanja pogledajte na poveznici.