Plakat Dani Orisa 15 u Zagrebu


Pozivamo vas da nam se pridružite na 15. Danima Orisa u Zagrebu, 17. – 18.10.2015. u KD Vatroslava Lisinskog!

PREDAVAČI:

Smiljan Radic Čile
Lacaton & Vassal Francuska
Iva Letilović i Igor Pedišić Hrvatska
SPEECH – Sergej Tchoban Rusija
Janez Koželj Slovenija
Barozzi / Veiga Španjolska
Terunobu Fujimori Japan
José María Sánchez García Španjolska
Tadej Glažar Slovenija

Kao i posljednjih 14 godina u mjesecu listopadu ove godine u Zagrebu održat će se simpozij arhitekata – Dani Orisa 15. Datum ovogodišnjih Dana Orisa jest 17. i 18. listopada, a simpozij će se tradicionalno održati u Dvorani Lisinski.
Dani Orisa međunarodni su arhitektonski simpozij u organizaciji Oris Kuće arhitekture, nastao nakon početnih uspjeha časopisa Oris koji kontinuirano izlazi već šesnaestu godinu kao dvomjesečnik te do sada broji 93 izdanja. Organizira se od 2001. godine kao dvodnevno događanje s predavanjima istaknutih stranih i lokalnih arhitekata. Izbor predavača i njihov odaziv rezultat je međunarodnog ugleda časopisa te mreže suradnika i autora koju je Oris tijekom godina izgradio.

Na Danima Orisa do sada su predavali istaknuti svjetski arhitekti, dobitnici najvećih arhitektonskih nagrada i priznanja, poput: Alvara Size, Kenga Kume, Shigerua Bana, Alberta Campo Baeze, Juhanija Pallasme, Petera Zumthora, Mansilla + Tuñon, Adama Carusa, Davida Adjayea, Stevena Holla, Fumihika Makija, Eduarda Souto de Moure, Kazuye Sejime, Wiela Aretsa, Hermana Hertzbergera, Hrvoja Njirića… i mnogih drugih arhitekata i dizajnera – njih do sada preko 200.

Kao i svake godine, cilj nam je našoj vjernoj publici pružiti priliku da čuje neke od najpoznatijih i najuspješnijih svjetskih arhitekata, ali i predstaviti uspješna imena arhitektonske scene.

Vidimo se na Danima Orisa!

Informacije i prodaja ulaznica:
Oris d.o.o., Kralja Držislava 3, HR-10 000 Zagreb
Kontakt osoba: Maja Demšar Branković
E-mail: maja@oris.hr
Tel: + 385 1 37 78 177
Fax: + 385 1 37 56 243
Ulaznice:
Ulaznica 450 kn
Studentska ulaznica 250 kn

Očekuje se bodovanje simpozija u programu stručnog usavršavanja Hrvatske komore arhitekata.

* promjene u rasporedu moguće su zbog viših sila na koje Oris nažalost ne može utjecati