Brojna uređenja i rekonstrukcije javnih prostora, takozvanih novih mesta za susrete građana i organizovanje kulturnih sadržaja, deo su priprema za 2021. godinu kada će Novi Sad biti Evropska prestonica kulture.
Tim povodom 22. avgusta 2019. godine Fondacija „Novi Sad 2021“ raspisuje Urbanističko – arhitektonski konkurs za uređenje malih javnih prostora pod nazivom „Nova mesta“ na koji svoje ideje i projekte do 03. oktobra može da preda stručna javnost. Pravo na učešće imaju sva stručna pravna i privatna lica – ovo podrazumeva arhitekte, urbaniste, pejzažne arhitekte kao i studente iz ovih oblasti.

Konkursnu dokumentaciju za nabavku usluge izrade urbanističko-arhitektonskog rešenja za uređenje novih mesta u Novom Sadu u postupku nabavke – konkurs za dizajn možete pronaći na sajtu Fondacije “Novi Sad 2021”, odnosno Društva arhitekata Novi Sad.

Linkovi objava na srpskom:

https://dans.org.rs/nova-mesta-konkurs-za-dizajn-malih-javnih-prostora-u-novom-sadu-2/
http://novisad2021.rs/nova-mesta-2019-konkurs/?jez=lat

Linkovi objava na engleskom:

https://dans.org.rs/new-places-2019-the-urban-design-call-for-improvement-of-small-public-spaces-in-novi-sad/http://novisad2021.rs/en/new-places-2019-call-design-small-public-spaces-novi-sad/?jez=lat