Continuity of Modernity


Poštovani,

čast nam je obavijestiti Vas da se u petak, 29. siječnja 2016., u 18 sati, u izložbenom prostoru Državnog arhiva u Zadru otvara izložba Continuity of Modernity.

Izložba Continuity of Modernity predstavlja presjek hrvatske arhitekture od razdoblja Moderne do 2010 godine. Prvi put je prikazana 2007. godine u Beču, a tijekom godina je dopunjavana i prikazivana u brojnim europskim gradovima – Amsterdam, Ankara, Barcelona, Beograd, Bukurešt, Kotor, London, Madrid, Maribor, Novi Sad, Pamplona, Pečuh, Piran, Podgorica, Rijeka, Sarajevo, Skopje, Vaduz. Svoj put promoviranja arhitekture izložba je nastavila u Zagrebu u Oris Kući arhitekture gdje je provela ljeto 2015., a sada je došla i u Zadar gdje želimo omogućiti publici još jedan susret s najboljim djelima hrvatske arhitekture 20. i početka 21. stoljeća.

Presjek je to valorizirane arhitekture hrvatskih gradova kroz vremenske periode 30-tih, 50-tih i 60-tih te suvremene hrvatske arhitekture od 90-tih godina do danas.

Otvorenje izložbe održat će se uz prigodni domjenak u petak, 29. siječnja 2016. u 18 sati, a izložba će biti otvorena do 12. veljače 2016. (od 10h-13h i od 16h-19h)

Ulaz je slobodan.

Radujemo se Vašem dolasku!

Zahvaljujemo se našim članovima Marinu Bukulinu, Krešimiru Damjanoviću, Radi Gregovu i Matiji Huzjaku koji su pomogli postaviti ovu izložbu. 

Prilog:

Kontinuitet modernosti