U ponedjeljak 9. prosinca otvorena je, u Muzeju antičkog stakla, izložba natječajnih radova idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja putničkog terminala Zračne luke Zadar.

Predsjednik Društva arhitekata Zadra Petar Kozina, pozdravio je sve prisutne i zahvalio na odličnoj suradnji sa Zračnom lukom Zadar. Ocijenio je kako je riječ o povijesnom natječaju i jednom od najzahtjevnijih programa za projektiranje.

“Nakon auto ceste i Luke Gaženica, Zadar je pred ostvarenjem i trećeg elementa prometnog trisa, a Zračna luka će u narednim godinama odigrati značajnu ulogu u daljnjem gospodarskom rastu grada. Prvonagrađeni rad arhitektonskog ureda Ante Kuzmanića iz Splita je prilagodljiv svakoj novoj situaciji, radi se o intelektualno složenom sustavu s vrlo zanimljivim prostornim efektima i doživljajima”, rekao je, kako prenosi Zadarski.hr, predsjednik ocjenjivačkog suda – akademik Nikola Bašić.

Direktor Zračne luke Josip Klišmanić je prvonagrađeni rad ocijenio superiornim upravo zbog njegove modularnosti koja omogućava gradnju u fazama osiguravajući kontinuitet rada Zračne luke.

I arhitekt Goran Rako, član ocijenjivačkog suda, izuzetno je zadovoljan prvonagrađenim radom čiji prostori podsjećaju na mediteranske dnevne boravke.

Nekadašnja predsjednica Društva Nives Kozulić i Ante Kuzmanić izrazili su želju za što skorijim početkom radova. Arhitekt Kuzmanić zahvalio se svom timu na predanom radu.

Radove možete pogledati do 17. prosinca u Muzeju antičkog stakla.