izložba radova



U ponedjeljak, 23. svibnja, u 19 sati u galeriji Zlati Ajngel u Gajevoj ulici u Varaždinu bit će otvorena izložba radova članova Društva arhitekata Varaždin, a ovim putem Vas pozivamo na otvorenje.

Izložbu organizira Društvo arhitekata Varaždin u suradnji s Područnim odborom Varaždin Hrvatske komore arhitekata (HKA), a bit će otvorena za razgled do 10. lipnja. Ulaz na izložbu je slobodan.

Društvo arhitekata Varaždin (DAV) je dobrovoljna strukovna udruga koja okuplja četrdesetak arhitekata s područja Grada Varaždina i Varaždinske županije. Primarni ciljevi udruge su okupljanje struke te senzibiliziranje javnosti o aktualnoj arhitektonskoj i urbanističkoj problematici i aktivno djelovanje u razvoju prostora Grada Varaždina i Varaždinske županije.

U sklopu izložbe bit će izložena retrospektiva radova članova DAV-a, odnosno projekti, realizacije i natječajni radovi. Na oblikovanje grada članovi DAV-a ne utječu samo individualno već i kao udruga koja provođenjem arhitektonsko-urbanističkih natječaja odabire najkvalitetnija rješenja za uređenje gradskih prostora, a o kojim se prostorima radi posjetitelji će također moći vidjeti u sklopu izložbe.

Izložba je samo jedan u nizu projekata koje DAV u suradnji s Područnim odborom Varaždin Hrvatske komore arhitekata (HKA) provodi s ciljem upoznavanja šire javnosti s arhitektonskom strukom te poticanja na razmišljanje o oblikovanju prostora u kojem živimo kao i aktivnog poticanja na suradnju s Gradom Varaždinom, Varaždinskom županijom i srodnim udrugama.

Održavanje izložbe poduprli su osim Hrvatske komore arhitekata i sponzori: Intra lightning d.o.o., MC building chemicals d.o.o., Saint-Gobain građevinski proizvodi Hrvatska d.o.o. te Letina inox d.o.o.