Dani lokalnog angažmanaŠibeniku od 25.5. do 27.5. 2016. godine, u organizaciji Zavičajne škole i Sobe DAŠ održat će se Dani lokalnog angažmana gradski dnevni boravak.

Dani lokalnog angažmana zamišljeni su kao trodnevno događanje koje će okupiti sudionike različitih struka kako bi se kroz terenski obilazak, predavanja i zajedničku diskusiju pokušalo utvrditi probleme, te ispitati različite mogućnosti upravljanja prostorom grada.
Program obuhvaća obilazak arhitektonskih objekata i prostora koji su odigrali značajnu ulogu prilikom razvoja Šibenika, te predavanja koja će voditi stručnjaci iz područja arhitekture, sociologije i povijesti, s naglaskom na potencijalne prostore grada koji su trenutno neiskorišteni.

  Cilj Dana lokalnog angažmana je bolje upoznati građane i struku s vlastitim gradom, odnosno njegovim zapuštenim i marginaliziranim prostorima, ali i prespitati ulogu arhitekture u današnjem funkcioniranju i oblikovanju grada.

  Trodnevni program odvijat će se na nekoliko gradskih lokacija, dok će šetnja uz stručno vodstvo biti organizirana kroz kvartove Baldekin i Vidici.
Gosti predavači su Saša Šimpraga, Diana Magdić, Dafne Berc, Emil Jurcan, David Kabalin te članovi Sobe DAŠ.
U večernjim satima bit će organizirane projekcije filmova na javnim površinama unutar povijesne jezgre.

  U sklopu programa održat će se i izložba Javni prostori Šibenika čija je svrha, na jedan dan, oživjeti zapušteni prostor. Svi građani pozvani su da sudjeluju u izložbi te daju svoj osvrt na zapuštene, te javne prostore koje koriste ili su nekoć koristili. Osvrt se može prikazati u obliku fotografije, teksta ili skice te poslati na e-mail adresu soba@d-a-si.hr najkasnije do ponedjeljka, 23.05.2016. godine.

Zavičajna škola je projekt udruge Borel.
U posljednje vrijeme najveći naglasak Udruge je na projektu Zavičajne škole s posebnom točkom rotacije oko arhitekture i urbanizma jer je taj dio društvenog angažmana trenutno ocijenjen kao najkritičnija točka tranzicije našeg grada iz industrijskog u turističko središte.

Soba DAŠ je sekcija mladih Društva arhitekata Šibenik, osnovana u listopadu 2012. godine. Ciljevi Sekcije su predstavljanje i afirmiranje mladih šibenskih arhitekata (do 35. godina) te studenata arhitekture i njihovih radova na arhitektonskoj i kulturnoj sceni grada Šibenika, ali i šire. U svom djelovanju Sekcija organizira i provodi projekte koji su od interesa za članove Sekcije i građane Šibenika, a sve s ciljem uključivanja mladih u probleme gradskog prostora te pokušaja da se isti riješe.