Salon arhitekture Novi Sad 2016


DaNS – Društvo arhitekata Novog Sada poziva sve zainteresovane da prijave svoje radove za izlaganje na 20. Salonu arhitekture koji će se održati u Novom Sadu od 3. do 12. juna 2016. godine. Salon je međunarodnog karaktera, a želja novosadskog Salona arhitekture jeste da se pozicionira kao mesto regionalne revije arhitektonske produkcije. Stoga, u konkurenciji za sve kategorije i Veliku nagradu Salona konkurišu radovi nastali ili realizovani na prostoru bivših jugoslovenskih republika, kao i Mađarske i Rumunije.

Tema 20. Salona arhitekture pod nazivom PRESPAJANJE/REWIRING se bavi promatranjem regionalne arhitekture u proširenom polju – od društvenog i prostornog aktivizma, preko građenja, do teorijskog promišljanja i digitalnog prostora. Postavljajući ih tako, iznad disciplinarnih podela, ukazaćemo na specifične vrednosti koje u mnoštvu i različitosti grade kompleksnu sliku arhitekture danas.

Žiri 20. Salona arhitekture:
Grozdana Šišović (re:a.c.t. Beograd)
Ana Džokić (STEALTH.unlimited, Beograd/Rotterdam)
Marc Neelen (STEALTH.unlimited, Beograd/Rotterdam)
Idis Turato (Arhitektonski biroTurato, Rijeka)
Eugen Pănescu (Planwerk, Cluj)

Rok za dostavu radova za selekciju je 30.04.2016. , a rezultati selekcije biće poznati do 7.05.2016. godine.

Učesnici Salona mogu konkurisati za nagrade u sledećim kategorijama:
1. Arhitektura
2. Urbanizam 
3. Enterijer 
4. Studentski radovi
5. Publikacije
6. Digitalni prostor
7. Eksperiment u arhitekturi

Pod kategorijom Digitalni prostor podrazumevaju se radovi iz oblasti CGI dizajna (arhitektonske vizualizacije, animacije, game design), parametarskog dizajna, digitalne fabrikacije, generativnog i interaktivnog dizajna i slično.

Za sve kategorije konkurišu realizovana dela, nerealizovani projekti i konkursni radovi.

Više na: www.dans.org.rs