S veseljem Vas pozivamo u IMPACT centar u Zadru, Put Stanova bb,
nedjelju 19. 10. od 20:00h do 21:30h
na 
predavanje, raspravu i neformalno druženje
gdje će Ana Džokić i Marc Neelan
predstaviti zajednički pothvat – praksu 

STEALTH.unlimited

STEALTH se se od 2000. godine odvija između Beograda i Rotterdama i bavi se oblikovanjem mogućnosti na mjestima gdje se susreću različita polja istraživanja i mobilizira razmišljanje o mogućim budućnostima grada, i to iz različitih perspektiva – vizualne kulture, urbanog istraživanja, prostornih intervencija, kulturnog aktivizma – http://www.stealth.ultd.net/stealth/

Uz mnoge druge projekte, STEALTH se 2008. predstavio na Venecijanskom bijenalu arhitekture kao ko-kustos Nizozemskog paviljona s projektom ‘ARCHIPHOENIX – Faculties of Architecture’, a 2009. kao jedan od kuratora Međunarodnog bijenala suvremene umjetnosti u Tirani (T.I.C.A.B).

  Ana i Marc će u Zadru govoriti o tri veoma različita projekta koji istražuju prostor za aktivističku praksu testirajući različite institucionalne okvire. Od projekta ‘Cultural Development Node’, društvenog centra u slamu Moravia u Medellinu; preko ‘Once Upon a Future’, zamišljenog narativa za budućnost Bordeauxa, zasnovanog na postojećim inicijativama građana; do Pametnije zgrade, inicijative za pristupačno stanovanje koju realiziraju građani, a koju su pokrenuli u okviru platforme Ko gradi grad u Beogradu.

Ovaj događaj organizira GONG, u sklopu Regionalne škole policy analize, u suradnji s Društvom arhitekata Zadra i Hrvatskim sociološkim društvom – podružnica Zadar. 
Raspravu će moderirati Branimir Rajčić i Marina Škrabalo, koja će se djelomice odvijati i na engleskom jeziku.