LEED V4 GREEN ASSOCIATE
Poštovani,

Ponukani činjenicom da će nacionalni Savjeti za zelenu gradnju diljem svijeta (ukupno 105 nacionalnih organizacija) provoditi brojne marketinške, obrazovne i image programe radi promicanja zelene gradnje kao jedine alternative konvencionalnoj gradnji, Hrvatski savjet za zelenu gradnju je zajedno s višegodišnjim partnerom, Hrvatskom komorom arhitekata, odlučio stručnjacima iz Hrvatske ponuditi dvije edukacije putem koje će dionici građevinskog sektora u Hrvatskoj steći međunarodnu ekspertizu i postati LEED v4 Green Associate (2 dana) ili DGNB Consultant (3 dana). Oba programa uključuju i pripremu za on line ispite. Edukacije koje će se održavati tijekom čitavog tjedna 21. – 25. rujna u Zagrebu, u Oris kući arhitekture te ćemo tom prilikom ugostiti svjetski poznate predavače za predmetna područja koji dolaze iz tvrtke Triple Green Building Group te iz Njemačke, s DGNB akademije.

ŽELITE POSTATI LEED V4 GREEN ASSOCIATE?  
Budite korak ispred i osigurajte svoje mjesto u zelenim investicijskim projektima. Educirajte se i postanite LEED Green Associate te sudjelujte u razvoju zelenih projekata diljem svijeta.

Proslavimo zajedno Svjetski tjedan zelene gradnje 2015!
Hrvatski savjet za zelenu gradnju u suradnji sa Hrvatskom komorom arhitekata i Triple Green Building Group organizira LEED edukaciju 21. i 22. rujna 2015. u ORIS kući Arhitekture.
Zelena gradnja nema alternative; stoga je diljem svijeta do sada certificirano više od 1,5 mlrd m2 prostorne površine građevina svih vrsta – javne ili komercijalne namjene, višestambenih objekata i obiteljskih kuća, poslovnih tornjeva, ali i čitavih urbanih regija. Doznajte više na sljedećem linku. U Hrvatskoj se sve više investitora okreće prema zelenoj gradnji, te rastu i potrebe za domaćim konzultantima za certificiranje prema međunarodnim standardima zelene gradnje, pri čemu je među najpoznatijima upravo LEED.
LEED® je građevinski sustav rangiranja dizajniran od strane Američkog savjeta za zelenu gradnju. Kada je bio lansiran, LEED je bio prvi nacionalni sustav takve vrste u svijetu, a sada ima preko 100 različitih sustava certificiranja u zemljama diljem svijeta. Cilj i svrha LEED programa i edukacije je jačanje i razvoj tržišta zelene gradnje kroz aplikacije bazirane na “consensus-based” standardima i pružanje jasnog kriterija za mjerenje utjecaja na zgrade tijekom i nakon gradnje. LEED® “pruža neovisnu, provjeru od strane trećih osoba da je građevinski projekt ekološki odgovoran, profitabilan i pruža zdravo okruženje za život i rad.” Općenito LEED® 2009 Rating System nudi četiri moguće razine certificiranja od mogućih 110 bodova: certificirana (40-49), Srebrna (50-59), Zlatna (60-79), i Platinum razina (80 ili više). Bodovi se dodjeljuju u 6 kategorija: Održivo okruženje, efikasno korištenje vodnih resursa, energija i atmosfera, materijali i resursi, kvaliteta unutarnjeg prostora, inovacije i dizajn.
KAKO SE PRIJAVITI?
Ispunite svoju PRIJAVNICU 
Molimo vas da svoju ispunjenu prijavnicu pošaljete na 
masa.starcevic-zalepugin@gbccroatia.org. Na osnovu ispunjene prijavnice, e-mailom ćete dobiti ponudu po kojoj izvršite uplatu, nakon čega ćemo vam izdati račun.
*Cijena ispita NIJE uključena u cijenu edukacije.
PROGRAM EDUKACIJE potražite ovdje. 
LEED edukacija boduje se s 16 SSU bodova.