kucice

Društvo arhitekata Zadra u suradnji s Gradom Zadrom organizira internu radionicu s temom oblikovanja zadarske festivalske kućice. Kroz 20 dana cilj je preispitati trenutno stanje urbane opreme kao dijela vizualnog identiteta Grada, pronaći smjer u kojem bi taj identitet trebao težiti i u skladu s tim, na primjeru festivalske kućice, prikazati mogućnosti koje takav dizajn pruža nasuprot gotovih kataloških rješenja.

Predmet radionice je fleksibilna, ekonomična, originalna, praktična, prenosiva, cjelogodišnja festivalska kućica kao poticaj za preispitivanje vizualnog identiteta kojeg Grad prezentira u svom javnom prostoru u obliku urbane opreme. Produkt radionice biti će katalog rangiranih radova s kratkim kritičkim osvrtom na pojedini rad. Rangiranje radova vršit će žiri.

Većina aktivnosti provodit će se online (diskusije, pitanja, razmjene znanja i iskustava), dok će istraživanje i projektiranje (s obzirom na neadekvatne uvjete prostora Društva) biti aktivnost koju će sudionici pojedinačno organizirati o vlastitom prostoru/vremenu/trošku. Krajnji cilj radionice je izvođenje najkvalitetnije varijante rješenja i novčana nagrada za prve tri rangirane varijante.

Termin održavanja radionice je od 9.-30. travnja 2018.

Radionica je zatvorenog tipa, isključivo za redovne članove Društva arhitekata Zadra. Malim intervencijama, kao što je ovoga puta festivalska kućica, možemo oblikovanjem primjerene urbane opreme postepeno oblikovati sliku Grada.

Sve zainteresirane članove Društva arhitekata Zadra, ali i one koji to žele postati, pozivamo na uvodno predavanje u prostorima Društva koje će se održati 9. travnja 2018. s početkom u 18 sati. Na uvodnom predavanju podijelit će se radni materijali i dati potrebne upute.

Veselimo se Vašem dolasku!